Tiilikaton puhdistus ja sammalentorjuntakäsittely

Tiili- ja huopakaton puhdistus

Katto kannattaa pestä aika ajoin liasta ja roskasta. Sammal ja muu kasvusto kuluttavat tiiltä ja huopaa, pitävät sen kosteana altistaen sen pakkasrapautumille. Huonosti hoidetun katon käyttöikä vähenee huomattavasti. Katon puhdistus kannattaa suorittaa ajoissa, ettei varsinaiseen kattoremonttiin ajauduta. Hyvin hoidettu ja pitävä katto nostaa asunnon arvoa.

On tärkeää, että katto puhdistetaan oikeilla menetelmillä vahingoittamatta katon pintaa, jos pinnoitukselle ei vielä ole tarvetta. Uusissa tiilissä on usein tiiltä suojaava pinnoiteaine, jota ei ole syytä vahingoittaa esim. painepesurilla.

.

Huoltotoimenpiteitä ei kannata ylimitoittaa!

Me puhdistamme katon esikäsittelyssä mekaanisesti tiili tiileltä – vahingoittamatta kattoa. Kun katto on silmämääräisesti puhdas, ruiskutamme katolle sammalentorjunta-aineen. Torjunta-aine imeytyy katolle ja tuhoaa kaiken kasvuston, mikä esikäsittelyssä ei vielä lähtenyt pois.

Kun levä, jäkälä ja sammalen juuri kuolee, se huuhtoutuu ennen pitkää sateiden ja lumien mukana katolta pois. Tästä annamme myös takuun!

Lopputulos

Toimenpiteen myötä katon väri kirkastuu, tiilen ja huovan kuluminen hidastuu. Puhdistus ja torjuntakäsittely ovat yleensä paras vaihtoehto 5–20 vuotta vanhoille katoille. Huollon yhteydessä tyhjennämme räystäskourut ja vaihdamme rikkinäiset kattotiilet ehjiin. Suoritamme myös loppusiivouksen.

Käsittelyn vaikutus pitenee, kun katolta käydään poistamassa irtoroskat vuosittain.

Tilaa maksuton arviointikäynti tai kysy lisää!

(C) 2019 Talokärki

Olemme Suomalainen yritys ja olemme

saaneet palvella jo vuodesta 2017. Teemme vuosittain satoja talon maalauksia ja katonhuoltoja! Lisäksi Talokärki asentaa kaikkia kattoturvatuotteita ja sadevesijärjestelmiä. Työpuhelin: 

045-1265433 ja sähköposti on urho.haho@talokarki.com